Slik kan refinansieringen fikse økonomien

Det man gjør når man refinansierer lån, er at man samler flere smålån – som for eksempel forbrukslån – til ett større lån. Man tar da opp et nytt lån med en ny långiver, som da blir det nye lånet. Samtidig med dette, er det mulig at man kan forlenge nedbetalingstiden på lånet. På denne måten kan man få mindre avdrag per måned, slik at man har mulighet til å betale ned lånet komfortabelt.

Små lån

Har man mange forskjellige forbrukslån fra mange forskjellige banker, er det høyst sannsynlig at man både betaler høye renter, men også forskjellige renter på alle lånene.

Det er også veldig lett å miste oversikten, da man har så mange aktører å forholde seg til. Re-finansiering av gjelden vil da gjøre det mye lettere å ha kontroll over økonomien din. Det vil som regel også gjøre det billigere, da kredittkortrenten hos de aller fleste aktører er høyere enn refinansieringsrenten.

Med hjelp av bankene

De aller fleste som har forbrukslån kan søke om refinansiering, og det er mange forskjellige banker som tilbyr refinansiering. Selv om en bank avslår refinansiering, er det mange andre banker som man kan søke om refinansiering hos. Har man allerede fått innvilget en søknad om forbrukslån, er man nok innenfor hva bankene aksepterer når det kommer til å gi ut lån. Det kan likevel være vanskelig å søke om refinansiering om man har betalingsanmerkninger.

Grenser

De aller fleste banker som tilbyr refinansiering har en øvre grense på rundt 400 000 til 500 000 kroner, og helt ned til 10 000 kr.

Det er også mange som krever at man har en minsteinntekt, ingen betalingsanmerkninger og at man har fast jobb. Det er altså mange gode grunner til å søke om refinansiering av lån og det finnes mange forskjellige nettsider hvor man kan sende inn en søknad til mange forskjellige banker, og få tilbud fra noen av de.

Hos Storebrand kan du lære mer om refinansiering: https://www.storebrand.no/privat/bank-og-lan/boliglan/flere-muligheter